Storitve

Klinični pregledi

Klinični pregledi

Iz področja alergologije, pulmologije, kardiologije in interne medicine.

vector

Funkcionalna respiratorna diagnostika

Meritve pljučne funkcije, merjenje difuzijske kapacitete za ogljikov monoksid, bronhialni provokacijski test z metaholinom, dušikov oksid v izdihanem zraku.

Rentgen pljuč

Odčitavanje rentgenske slike pljuč.

Kožni alergološki vbodni testi

Z najpogostejšimi snovmi, ki povzročajo alergije. Izvajamo tudi diagnostiko intolerance (samoplačniška storitev).

Ultrazvok srca

Ultrazvok srca

Uporabno pri diagnostiki sprememb na srcu ob zvišanem krvnem pritisku, ishemičnih sprememb na srcu, pri okvari zaklopk, srčnem popuščanju, okvarami srčne mišice zaradi različnih razlogov (tudi po prejemanju kemoterapevtikov).

EKG

Elektrokardiografija, dolga leta osnovna preiskava v kardiologiji, pomaga pri diagnostiki številnih stanj in bolezni.

Preventivne storitve

Preventivni pregled je potrebno opraviti pravočasno. V Objemu zdravja d.o.o, PE pulmološki ambulanti dr. Ulčar, priporočamo preventivni pregled starejših od 40 let. Pri mlajših se preventivni pregled priporoča, če gre za družinsko obremenitev.

Pretirana obremenjenost na delovnem mestu in doma, stres, neurejena prehrana ob pomanjkanju telesne aktivnosti, vodi telo v stresno stanje in povečano tveganje za bolezni. Neprimeren način življenja se kaže v boleznih sodobnega časa: povišan krvni pritisk, zvišan krvni sladkor, holesterol in trigliceridi ter predvsem v prekomerni telesni teži in z njo povezanimi negativnimi vplivi na telesno in psihično zdravje posameznika. Razvade, kot so kajenje in čezmerno uživanje alkohola, kave in drugih poživil dodatno zvišujejo tveganje.

Upoštevamo in prilagajamo se željam posameznika, ter zdravstvene storitve prilagodimo in dopolnimo z zdravstvenimi storitvami po dogovoru. Ponujeni programi zdravstvenih storitev se lahko dopolnijo.

Alergijska stanja

Alergijska stanja

Namenjen je pacientom z astmo, senenim nahodom, nosnimi polipi, solzenjem, kožnimi izpuščaji in sumom na alergijo za hrano.

Zajema naslednje preiskave: Specialistični pregled, preiskavo pljučne funkcije, NO v izdihanem zraku, kožni alergološki test, mnenje in individualno svetovanje.

Cena: 120 eur

Potencialne srčno žilne bolezni in odpravljanje posledic le teh

Potencialne srčno žilne bolezni in odpravljanje
posledic le teh

Namenjen je bolnikom z neredno in nezdravo prehrano, zvišanim krvnim sladkorjem, holesterolom in trigliceridi, pomanjkanjem telesne aktivnosti, z zvišanim krvnim tlakom, osebam s srčno žilnimi obolenji v družini, osebam ki živijo stresno.

Zajema naslednje preiskave: Specialistični pregled, EKG, merjenje krvnega (arterijskega) tlaka v ambulanti in 24 urno merjenje krvnega tlaka doma (holter) ter ultrazvok srca.

Cena: 160 eur

Težave dihalnega sistema in kadilci (tudi bivši kadilci)

Težave dihalnega sistema in kadilci (tudi bivši kadilci)

Namenjen je bolnikom z dalj časa trajajočim kašljem, težavami z dihanjem, piskanjem, slabim počutjem, kadilcem (tudi bivšim in pasivnim kadilcem ter ljudem, ki imajo sorodnike obolele s pljučnim rakom).

Zajema naslednje preiskave: Specialistični pregled, rentgensko sliko (RTG) prsnih organov, preiskavo pljučne funkcije, mnenje in individualno svetovanje.

Cena: 90 eur

Testiranje okužbe z bakterijo Helicobacter pylori

Testiranje okužbe z bakterijo Helicobacter pylori

60% populacije je okužene z bakterijo helicobacter pylori. Okužba lahko povzroči zdravstvene težave kot so: zgaga, spakovanje, neznačilne bolečine v želodcu in požiralniku. Testiranje je neinvazivno.

Cena: 40 eur