Imate težave s sklepi, kronične bolečine v hrbtenici, bolečine po poškodbi ali ste prekomerno prehranjeni? Priporočamo vam obravnavo pri kineziologu.

Beseda kineziologija izhaja iz grške besede »kinesis«, kar pomeni gibanje.

Gre za vedo, ki proučuje gibanje človeškega telesa (na primer med vadbo, vsakodnevnimi opravili, po poškodbi…) ter vpliva različnih oblik vadb ali aktivnosti na telo in njegovo delovanje.

Kineziološka obravnava zahteva poglobljeno poznavanje človeškega telesa; od anatomije človeka do biomehanike, nevrološkega sistema, biokemične sestave, fizioterapije, dietetike in celo psihologije.

Več o kineziologiji in delovanju kineziološke ambulante v okviru Zdravstvenega zavoda Zdravje vam bo v spodnjem videu predstavila Katja Plaskan, študentka doktorskega študija kineziologije na Fakulteti za šport.

Play Video about Kineziološka ambulanta
Gibalna terapija ja oblika individualne vadbe, kjer uporabljamo gibanje kot osnovo za izboljšanje porušene biomehanike telesa.

NAD TEŽAVE Z GIBALNO TERAPIJO

Gibalna terapija ja oblika individualne vadbe, kjer uporabljamo gibanje kot osnovo za izboljšanje porušene biomehanike telesa.

Vadba je zasnovana na meritvah in analizi telesne sestave ter posameznikove drže.

Z vadbo želimo vzpostaviti nove povezave med senzoričnim in motoričnim živčnim sistemom ter reprogramirati aktivacijo mišic, da zmanjšamo kompenzacije, ki se pojavljajo. Z različnimi vajami in pripomočki povečujemo gibljivost tistih mišic, ki so skrajšane in toge, moč tistih, ki so šibke, prožnost in hidriranost vezivnega tkiva in mobilnost sklepov.

Vadba je prilagojena posameznikovemu stanju, tako da omogoča optimalen napredek.

Gibalna terapija se uporablja tako za namene preventive pri preprečevanju nezaželenih posledic sedečega oz. neaktivnega življenjskega sloga ali vrhunskega športa, zdravljenja oz. rehabilitacije, če bolezensko stanje že obstaja.

Izboljšajte kvaliteto svojega življenja s pomočjo kineziologije →